Greenwayfood

by Petr Klíma

Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Už mi to tu snad někdo psal, že na internetu je tisíce receptů na kimchi, asi mu to nějak vadilo, že o tom každej píše. Já tu fakt jeden recept už mám, dokonce má tento recept svoje výsostní místo v zeleninové kuchařce. Pár lidí mi psalo, že ho podle mě dělá a že mu...
Čaje, na které doma nedáme dopustit.

Čaje, na které doma nedáme dopustit.

Dlouho jsem se odhodlával k napsání nového článku, který se nebude týkat pouze vaření, takovejch píšu málo. Nedávno mě však cvrnklo do nosu krásné téma. Možná by vás zajímalo, jaké čaje mám v oblibě, jaké druhy doma máme všichni rádi, kdy jaký čaj pijeme, prostě vše s...
Výtečné bio kombuchy                       LONG LIFE BIOTEA

Výtečné bio kombuchy LONG LIFE BIOTEA

Abych pravdu řekl, tak moc nepiji slazené nápoje, někdy však udělám výjimku a koupím si ochucenou kombuchu. Nedávno se mi dostal do rukou balík půl litrových lahví kombuchy Long life biotea od Kombucha market k vyzkoušení. Tato kombucha je produkovaná v České...
Nákupy v nouzovém stavu za Prahou a domácí kváskový chléb

Nákupy v nouzovém stavu za Prahou a domácí kváskový chléb

Deset let jsem byl zvyklý pondělí až pátek (teda když opomenu to, že jsem v sezoně často trávil sobotní rána na trhu) jezdit do naší dejvické restaurace, která mi kromě mých kuchařských povinností směrem k zákazníkům, poskytovala i formu kvalitního nákupu zdravých...
Týden jazyků ve školní jídelně……

Týden jazyků ve školní jídelně……

V minulém týdnu na naší škole proběhl Týden jazyků, do kterého se mimo kantorů a žáků zapojil i personál školní jídelny. S hospodářem Martinem jsme po dlouhé poradě a tápání v dalekých krajích vytvořili menu, které bych vám rád nyní trochu více přiblížil. V pondělí...