Greenwayfood

by Petr Klíma

Asijský kadeřávek

Asijský kadeřávek

Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek,...
Pečené fíky vs nová tsampa s čokoládou

Pečené fíky vs nová tsampa s čokoládou

Tento příspěvek je tak trochu recept, ale především malý článek, kde Vám chci opět více přiblížit snídani, která nemá na trhu konkurenci. Možná budete překvapeni, ale já na tuto pozici již dávno právem korunoval pražený mletý ječmen Tsampa Pema, který produkují na...
Kukuřice z trhu- jak si ji připravit

Kukuřice z trhu- jak si ji připravit

Možná ani netušíte, že k surovinám raného podzimu patří i sladké kukuřičné klasy. Kukuřice setá se řadí mezi obiloviny, obsahuje velké množství sacharidů, z minerálů hořčík a draslík, jenž prospívají především k dobrému fungovaní srdečně- cévního systému. Pěstovaná je...
Pohankový salát s pečeným lilkem a paprikou

Pohankový salát s pečeným lilkem a paprikou

Máme tu podzim, stále spoustu výtečné zeleniny k zpracování z letní úrody. A proto jsem opět oprášil osvědčený recept, který dělám velice rád. Naučím vás připravit salát, kterému kromě pohanky dominují upečené lilky, papriky a řadu dalších zajímavých surovin. Mimo...
Karí dýňová polévka  s červenou čočkou a arašídy

Karí dýňová polévka s červenou čočkou a arašídy

Při výrobě dýňové polévky každý často sáhne po Hokkaidó, která je jednoduchá na úpravu, výhodou je především to, že se nemusí loupat. Nemohu říci, že to pro mě také není pohodlné, sami v restauraci takovou děláme.  Řekl jsem si však, že dám nyní trochu více...