Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Možná si řeknete že na salátu z řepy není žádná věda, ale budete se mýlit. Tento recept z naší restaurace jsem vám sepsal a nafotil z jednoho důvodu. Je jedinečný tím, že řepa je salátu úplně syrová což jsem před příchodem do Prahy nikdy snad nejedl. Takto je salát o...
Letní zeleninové závitky (recept)

Letní zeleninové závitky (recept)

Nedávno jsem dětem v jídelně na jídelníček zařadil tyto úžasné letní zeleninové závitky Nem cuốn (gỏi cuốn). Byla to opět velká výzva, nikdy jsem takové množství závitků vlastně nedělal, navíc zde visela otázka, budou něco takové děti jíst? Za mě to dopadlo velice...
Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...
Pečená sezamová petržel s medem a dresinkem

Pečená sezamová petržel s medem a dresinkem

Petržel či pastinák je dle mého názoru nedostatečně využívanou surovinou v našich kuchyních. Já sám jsem v minulosti vytvořil hned několik zajímavých receptů, saláty, polévky a řadu dalších nevšedních pokrmů. Pečená petržel je pro mě běžnou záležitostí, tento recept...