Greenwayfood

by Petr Klíma

Paprikové lusky plněné tempehem s rajskou omáčkou

Paprikové lusky plněné tempehem s rajskou omáčkou

Když se láme srpen a září, všimnete si v obchodech krásných žlutých paprik, které jsou na trhu v nejlepší kvalitě a hlavně za přijatelnou cenu. Každý z nás jistě jedl tento pokrm ať už doma od svých maminek, babiček či kuchařek ve školních jídelnách. Tento pokrm má...
Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

Doba přípravy 50min Budeme potřebovat: 250 g pohankové nudle 300 g tofu bílé 1 ks červená cibule 1 ks žlutá paprika 1 ks malá brokolice 4 pl sojová omáčka Tamari 8 pl Sezamový olej 1 čl koření 5 vůní/ může být perníkové koření/ jarní cibulka na ozdobu hrst ořechů kešu...
Cuketová polévka  s čerstvou mátou

Cuketová polévka s čerstvou mátou

Osvěžující cuketový krém s mátou bez zahušťování.   4 porce doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat 4 ks menších cuket 2 ks větší brambor 2 stonky řapíkatého celeru 3 čl soli nebo polévkové směsi olivový olej malý svazek máty Návod Cukety omyjeme, odkrojíme kraje,...
Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

tento pokrm můžeme připravit v jakémkoliv ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin.   4 porce doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400g Quinoa 1ks menšího celeru 1ks menší řepy 2ks menší mrkve 3ks červené cibule 2 hrstky zelených oliv 1dcl olivového...