Greenwayfood

by Petr Klíma

Čoko-pomerančový-tofu-cheesecake na pohankovém korpusu

Čoko-pomerančový-tofu-cheesecake na pohankovém korpusu

Ten, kdo má rád čokoládu (potažmo kakao),  tento dort jistě hodně ocení. Chtěl jsem vytvořit dort, který splňuje určitá kritéria. V prvé řadě by měl být extra kakaový, ale ne příliš silný, což zde kompenzuje kyselost lesního ovoce. Posledním kritériem byl bezlepkový...
Falešný vajíčkový salát s kapary

Falešný vajíčkový salát s kapary

Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší 🙂 . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že „voní“ po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“...
Pomazánka z máčené pohanky  a slunečnice se sušenými rajčátky

Pomazánka z máčené pohanky a slunečnice se sušenými rajčátky

Že se pohanka za každou cenu nemusí vařit, nejspíš každý jen tak netuší. Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve které je zachována spousta živin. 1 větší polévková miska pomazánky doba máčení 12 hodin doba přípravy 10 minut Budeme potřebovat: 200 g...
Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Na jídelním lístku místní školky stálo: jáhlová polévka. To mě inspirovalo k tomu, aby vznikla jednoduchá a přitom relativně zdravá polévka nejen pro děti. 5 porcí Doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 120 g jáhel 2 cibule 2 menší brambory 1 mrkev kousek pórku...
Jáhlový džuveč s tempehem

Jáhlový džuveč s tempehem

Jáhly opět v akci, tentokrát v neodolatelné verzi receptu tureckého původu. Na internetu najdete nepřeberné množství receptů tohoto druhu, různých verzí a kombinací převážně s masem. Moje verze je na způsob lečo pánve s uzeným tempehem a tradiční rýži zde nahrazují...