PK | Led 17, 2016 |
Ten, kdo má rád čokoládu (potažmo kakao), tento dort jistě hodně ocení. Chtěl jsem vytvořit dort, který splňuje určitá kritéria. V prvé řadě by měl být extra kakaový, ale ne příliš silný, což zde kompenzuje kyselost lesního ovoce. Posledním kritériem byl bezlepkový...
PK | Led 3, 2016 |
Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší 🙂 . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že „voní“ po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“...
PK | Pro 29, 2015 |
Že se pohanka za každou cenu nemusí vařit, nejspíš každý jen tak netuší. Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve které je zachována spousta živin. 1 větší polévková miska pomazánky doba máčení 12 hodin doba přípravy 10 minut Budeme potřebovat: 200 g...
PK | Pro 29, 2015 |
Na jídelním lístku místní školky stálo: jáhlová polévka. To mě inspirovalo k tomu, aby vznikla jednoduchá a přitom relativně zdravá polévka nejen pro děti. 5 porcí Doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 120 g jáhel 2 cibule 2 menší brambory 1 mrkev kousek pórku...
PK | Pro 27, 2015 |
Jáhly opět v akci, tentokrát v neodolatelné verzi receptu tureckého původu. Na internetu najdete nepřeberné množství receptů tohoto druhu, různých verzí a kombinací převážně s masem. Moje verze je na způsob lečo pánve s uzeným tempehem a tradiční rýži zde nahrazují...