Greenwayfood

by Petr Klíma

Pečené mladé mrkvičky s pestem

Pečené mladé mrkvičky s pestem

Možná si řeknete: pečená mrkev – na tom nic není a pesto, to jsme dělali už několikrát, nic zvláštního a neobyčejného. Ale není to jen takové obyčejné pesto. Dostal jsem od mého farmáře z Čáslavi krásný svazek mrkve a tak jsem tápal, co s ním vymyslet. Především...
Bílý chřest v asijském stylu se sezamem

Bílý chřest v asijském stylu se sezamem

Moje náklonnost k asijské kuchyni je velká, což je možná na některých receptech vidět. Jsou to jídla rychlá, ale přitom velice chutná. Napadlo mě chřest upravit s nádechem Asie – mírně pikantně a sladkokysele po limetě a sójové omáčce. Můj tip: Chřest lze...
Jarní zelené smoothie

Jarní zelené smoothie

Takto startuji jaro já! Mixérem, zelenými potravinami s banánem a kešu oříšky. A dál? Prozradí suroviny a následně i chuť.   0,7 l smoothie doba přípravy 10 minut Budeme potřebovat: 3 hrstky špenátu ½ zelené hrušky 1 banán 1 kiwi hodně zralé ½ limetky několik listů...
Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Tato polévka, se stala synonymem ruské kuchyně, ale možná netušíte, že původem pochází ze sousední Ukrajiny. Pokrm je složený převážně z řepy, zelí a zeleniny nebo třeba fazole. S polévkou jsem se poprvé setkal na začátku mé kuchařské kariéry v jedné restauraci,kde...
Pečená kořeněná cizrna

Pečená kořeněná cizrna

Asi si pomyslíte – pchééé to znám, dělal jsem to mnohokrát, já třeba ano. Tak jsem si říkal, že jsou tu tací, co si pečenou cizrnu nikdy nepřipravili, že vůbec netuší, o co jde a slyší to poprvé. Zrovna pro VÁS jsem ji znovu upekl. Tak, jak ji mám rád já. Pěkně...