Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Koření pěti vůní je malý zázrak v mojí kuchyni. Tuto voňavou směs používám už roky, především do asijsky laděných jídel. Od minulého roku je navíc k dostání i v bio kvalitě a jak jinak než v Soonnentoru. Pět vůní znamená pět druhů koření, fenykl, anýz, hřebíček,...
Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...
Raw cuketové špagety s pestem a posypem z ořechů

Raw cuketové špagety s pestem a posypem z ořechů

Tenhle recept je nyní už trochu mimo sezónu, ale nějak mi přišla pod ruku konečně příležitost ho vyzkoušet a hlavně sepsat. A proto dávám na blog jakby náhodou chtěl někdo ještě vyzkoušet. Tento pokrmy byl v minulém týdnu na jídelníčku naší školní jídelny, brzy se...