PK | Říj 8, 2016 |
Fazole bychom měli do jídelníčku zařazovat často, díky otevřenému trhu zdravé výživy máme i z čeho vybírat. Tentokrát jsem se zaměřil na Adzuki – menší fazolky tmavě červené barvy. Tato luštěnina pochází z Východní Asie, kde se mimo jiné používá i ve sladkých...
PK | Říj 1, 2016 |
Omáčku sweet chilli dostanete jako přílohu k mnoha asijským pokrmům, především však k jarním zeleninovým závitkům. Lze ji samozřejmě koupit, ale to není úplně ono. Tento recept na ryze thajskou omáčku je bez zbytečných konzervačních látek, chutě jsou náramně slazené,...
PK | Zář 24, 2016 |
Na salátu Coleslaw není nic moc složitého, i když možná na něm může být něco nevšedního, především co se surovin týče. V první řadě bych vypíchnu zelí, které je na tento salát nejideálnější. Je to zelí špičaté, které je především měkčí od klasického.Třeba oproti...
PK | Zář 2, 2016 |
Ve chvíli, kdy se rozhodnete nejíst maso (nebo ho i třeba jen omezit), váš jídelníček by se měl stát o to pestřejší. Váš příděl zeleniny, sacharidů a bílkovin by měl být vyvážen a nemělo by v něm nic chybět. Salátová miska by vám měla poradit, co všechno si můžete...
PK | Čvc 19, 2016 |
Romanesko neboli kvěkolice je druh brukve, která se tvarem podobá květáku a barvou brokolici. I proto také ten směšný český název. Tato vzhledově bizarní zelenina původem z Itálie obsahuje spoustu vitamínů, které jsou však obsažené především v syrové podobě. I proto...