Greenwayfood

by Petr Klíma

Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

Věděli jste, že se cukety dají jíst syrové, stejně jako třeba okurky? Tentokrát jsem zvolil k cuketě dresink, který děláme i u nás v restauraci. Salát je jednoduchý ale hlavně osvěžující.       Počet porcí  4 Doba přípravy 15 minut Budeme potřebovat: 2 mladé barevné...
Bezkuskusový salát  z květáku s černými fazolemi

Bezkuskusový salát z květáku s černými fazolemi

Věděli jste o tom, že třeba takový květák se dá jíst úplně syrový? Název tohoto receptu mě napadl, když jsem umlel právě květákové růžičky, které po umletí strukturou hodně kuskus připomínaly. Květák se řadí mezi brukvovitý druh zeleniny a z tohoto druhu je nejlépe...
Shitake závitky z mangoldu s rajčatovou omáčkou

Shitake závitky z mangoldu s rajčatovou omáčkou

Toto byl první mangold, který jsem od farmáře dostal. Bylo to v době, kdy ještě ani nebyl v prodeji. Mangold jsem zpravidla používal v salátech nebo polévkách, a tak jsem dumal, jak ho ještě nápaditě využít třeba v hlavním chodu. Vznikly tyto závitky. Recept je spíše...
Osvěžující bezová limonáda s mátou

Osvěžující bezová limonáda s mátou

Bezová limonáda je jedna z vůbec nejlepších, kterou znám. Vůně kvetoucího bezu se line do daleka a v ledovém nápoji vytváří spolu s mátou dokonalé osvěžení v teplých dnech. Když se nyní projdete po okolí, uvidíte ho téměř kdekoliv, roste vážně všude. Tuto limonádu nám...
Špenátová polévka  s jáhlami a řeřichou

Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

Tahle polévka má svoje pevné místo v jídelníčku naší restaurace již řadu let. Myslím si, že jáhly ke špenátu nějak patří, je to prostě dobrá bezlepková vložka, která dělá polévku bohatší. No a právě teď, kdy je na trhu k dispozici mladý čerstvý špenát jsem se...