Greenwayfood

by Petr Klíma

MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

 Toto je hodně stará klasika – jedněmi nenáviděné a jinými naopak milované zelené fazolky ve smetanové polévce s bramborem a koprem. Je potřeba to zkusit – ono to vůbec není špatné! Přece jenom ty školní jídelny nebyly až tak zlé, co myslíte? Počet porcí 5...
Rajská RAJTA s cuketami

Rajská RAJTA s cuketami

Rajtu neboli raitu či pachadi děláme v restauraci několik let a je to skvělý doplněk k pokrmům s rýží, kdy příjemně obohatí celý pokrm. Raita je původně orientální omáčka, která se běžně skládá z koření, jogurtu a může ji doplňovat zelenina. Právě v orientální kuchyni...
Tofu CAPRESE

Tofu CAPRESE

Možná si řeknete, že klasické italské capresse je nepřekonatelné a nejde ho ničím nahradit či dokonce obměnit. U nás v restauraci jsou takové podobné pokrmy právě výzvou, kdy se především živočišné sýry musí všemožně nahrazovat. Výjimečností tohoto salátu je...
Květákový salát s tofu a černou solí

Květákový salát s tofu a černou solí

Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší J . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký.  A opět budete překvapeni, že voní po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“...
Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Tenhle salát je skvělý udělat začátkem léta z mladých cuket, na piknik, ke grilovačce, nebo jen tak jako přílohu k nedělnímu obědu. K receptu jsem se inspiroval u známých, kteří právě tento salát u nich na zahradě pro nás naservírovali.  Počet porcí  4 Doba přípravy...