Greenwayfood

by Petr Klíma

Quinoa s pečenou  kořenovou zeleninou a olivami

Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

Tento ryze podzimní pokrm můžeme připravit i v jakémkoliv jiném ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin. Každopádně je přirozené zpracovávat kořenovou zeleninu od podzimu do jara. Opět před vámi stojí bezlepkový recept, tentokrát z klasické bílé quinoi,...
Indické jáhly s květákem a čočkou

Indické jáhly s květákem a čočkou

Toto je recept na poměrně jednoduché a na suroviny nenáročné jáhlové rizoto v orientálním stylu. Je pravda, že už tento recept dělám v restauraci léta, každopádně jsem ho chtěl trochu zjednodušit tak, jak to nyní dělám u více receptů.  Počet porcí: 4 – 5 Doba...
STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

Na trzích se často na podzim prodávají kukuřičné klasy, které jsou velice chutné a nesmírně sladké. Většinou nemáme moc nápadů na jejich zpracování, takže je uvaříme v hrnci, omastíme, osolíme a pečlivě okousáme. Možná ale netušíte, že si z takové kukuřice velmi...
Plněné PAPRIKOVÉ LUSKY  s omáčkou z čerstvých rajčat

Plněné PAPRIKOVÉ LUSKY  s omáčkou z čerstvých rajčat

Koncem léta je na trhu zeleniny spousta. Najdete zde také různé druhy paprik, které si třeba můžeme  naplnit. V restauraci jsme si na tento pokrm našli čas až koncem sezony, naplnili jsme asi 130 paprik, které k nám doputovaly na křest z farmy Jamboz z Čáslavi, na...
CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

Abych pravdu řekl, tahle polévka nebyla úplně můj nápad. S touto kombinací totiž přišly moje kolegyně z restaurace a můžu říct, že se zde solidně zabydlela. Je pravda, že složením mírně připomíná kulajdu, ale fazole jsou v ní vážně jedinečné. Vyzkoušejte a budete...