Greenwayfood

by Petr Klíma

Francouzský zelný salát  s fazolkami a paprikou

Francouzský zelný salát s fazolkami a paprikou

Abych pravdu řekl, tak moc nevím, jaký zelný salát se vyrábí ve Francii. Každopádně vím, že do francouzské kuchyně bezesporu patří hořčice, zelené fazolky nebo bylinka estragon. No a tak trochu náhodně vznikl tento jednoduchý salát. Rád bych také doporučil, do...
Rajčatová polévka s červenou rýží

Rajčatová polévka s červenou rýží

Dlouho jsem dumal nad tím, jak udělat zdravější rajčatovou polévku. Takovou, do které se nedává velké množství cukru. Je pravda, že rajčata jsou všeobecně kyselá. Záleží jak jsou vyzrálá, často však sladké dochucení vyžadují. (Já kupuji vždy v bio kvalitě od Mariapina...
Pohankový tataráček

Pohankový tataráček

Byly doby, kde jsem dělával falešný tataráček z vařených brambor. Nyní jsem si říkal, že vyzkouším něco nového a tak mě napadla kombinace pohanky a sojového masa. Musím říct, že se to docela povedlo, vyzkoušejte sami. Počet porcí 8 Doba přípravy 50 minut Budeme...
Polévka z pečeného celeru a česneku s rýží

Polévka z pečeného celeru a česneku s rýží

  Tuhle polévku, často zařazuji na jídelníček v pátek. Nevím proč, ale už to tak mám vžité, k dalším jídlům se prostě hodí. Také rád používám pečený česnek, většinou do krémových polévek. V tomto receptu, jsem česnek zkombinoval s celerem, aby v polévce byla...
JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

Jahodová sezona v plném proudu a to si žádá pár dobrejch receptů, co myslíte? A tak mi to nedalo vyzkoušet pro vás nějakou novinku v podobě skvělých bezlepkových knedlíků z neobvyklých, ale hlavně přirozených surovin. Počet porcí: 4-5 Doba přípravy 1 hodinu Budeme...