PK | Lis 10, 2024 |
Další inspirací, kterou jsem pro vás vybral ze své sbírky kuchařek je recept na polévku mikrobioložky a odbornice na výživu Ivany Stenzlové z knihy Dej tělu šanci. V její první publikaci (nyní má i druhou Šance pro ženu 40+) podává vysvětlení funkčního metabolismu a...
PK | Lis 10, 2024 |
Křen k zimě tak nějak patří, pojďme ho pro změnu vyzkoušet v polévce. Pamatuji se, když jsme na zahradě mívali trs křenových listů, no a když přišlo třeba na křenovou omáčku, tak šel do akce rýč, a nebylo vždy úplně lehké ho ze země dostat. Obzvláště když už...
PK | Zář 1, 2024 |
V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná rajčaty,...
PK | Bře 16, 2024 |
Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
PK | Led 27, 2024 |
Kořenící směs nebo spíše pikantní pasta Harissa se používá ve světě velice běžně, u nás se používá jenom zřídka. Koření je jemně pikantní a tak je dobře použitelné především v orientálních receptech. Sonnentor tuto směs zařadil mezi novinky v minulém roce a já od té...