Greenwayfood

by Petr Klíma

Žampionová polévka s čerstvým estragonem

,
Žampionová polévka  s čerstvým estragonem

4 porce
doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
600 g čerstvých žampionů
2 ks cibule
2 ks brambor
1 malý pórek
1 čl. tymiánu
svazek estragonu
1 pl  polévkového koření
kukuřičný škrob (dle potřeby)
mořská sůl
olivový olej

432px-Agaricus_campestris_(1)

Návod

  1. Žampiony mírně očistíme, nožem zbavíme zbytků zeminy a pokud možno nemyjeme. Pokud je mytí nevyhnutelné, rychle opereme pod studenou tekoucí vodou a osušíme ubrouskem.
  2. Oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibuli osmahneme do hněda, přidáme část žampionů (400g) nakrájených na plátky, tymián  a krátce osmažíme.
  3. Ihned zalijeme vodou (asi 1,8l), přidáme pórek, brambory a polévkové koření. Vše vaříme doměkka. Jakmile se brambory rozpadají, polévku odstavíme z plotny, vložíme 1/2 estragonu a vše rozmixujeme. Dle potřeby zahustíme kukuřičným škrobem.
  4.  Do téměř hotové polévky vkládáme zbytek žampionů, které jsme si zprudka osmahli v oleji na pánvi.
  5. Dochucujeme solí dle vlastní chuti. Nakonec posypeme čerstvě nasekaným estragonem.

2

Rady a tipy
Polévku lze zpestřit  jablečným octem nebo zjemnit sójovou smetanou.

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2015

Vložit komentář

Share This