Touto cestou posílám další vlaštovku v podobě inspirace na velikonoční pečení. Udělal jsem pro vás nevšední tofu šátečky ve kterých hraje hlavní roli výtečná a velice zdravá kaše Tsampa z praženého ječmene. Možná si říkáte, kaše a šátečky, co je to za blbost? Vyvedu Vás z obav, toto spojení vážně funguje perfektně, vyzkoušejte.
Počet porcí: 2 plné velké pekáče
Doba přípravy: 60 minut
Čas na odležení těsta: nejméně 6 hodin
Budeme potřebovat:
200 g tofu natural
50 g sójové smetana
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
200 g rostlinného margarínu
240 g Tsampa Pema
60 g hladké špaldové mouky
1 ½ skleničky libovolné marmelády nebo povidel
umletý cukr na posyp
Návod
-
Tofu vložíme do nádoby mixeru, přidáme smetanu, cukr, citronovou kůru a umixujeme na jemný veganský tvaroh.
-
Do vetší mísy rozdrolíme povolený margarín, Tsamtu, mouku a tofu tvaroh. Vypracujeme hladké těsto, může se trochu lepit, dle potřeby přidejte ještě lžíci mouky. Toto těsto je nutné nechat odležet přes noc v lednici, nejméně 6 hodin.
-
Druhý den vyválíme na pomoučeném stole plát a tloušťce 2 mm, vykrajujeme čtverce 5×5 cm, doprostřed vložíme lžičku marmelády, rohy přeložíme dovnitř. Klademe na plech s pečícím papírem.
-
Vložíme do předen na 175 °C vyhřáté trouby a pečeme asi 18 minut.
-
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Můj tip: těsto je docela univerzální, vyzkoušejte také naplnit makovou nebo ořechovou náplní.