Dnes si opět vytvoříme jídlo ze skvělého cideru od F.H. Prager. Těstíčko je na styl klasického pivního, které je hodně populární na britských ostrovech. Napadlo mě zabalit osmažené tofu do pšeničné tortilly na způsob tacos. Samozřejmě nesmí chybět omáčka z avokáda, sweet chilli a čerstvá zelenina. To je prostě neodolatelný recept – co říkáte?
6 porcí
Doba přípravy: 50 minut
Budeme potřebovat:
Těstíčko:
220 g hladké mouky
1 cider 12 polosuchý
½ čl kurkumy
½ čl mleté papriky
1 čl sůl
Dále:
2 balíčky tofu natural
balení 6 ks tortill
červené zelí
½ citronu
sůl
Dip:
1 zralé avokádo
3 pl sójového jogurtu
½ chilli papričky
3 pl citronu
sůl
olej na smažení
koriandr
omáčka sweet chilli
Návod
- Tofu nakrájíme na tenké plátky a rozkrojíme na kousky dle velikosti tortilly.
- Cider vlijeme do větší misky, přidáme koření a osolíme. Pomalu přisypáváme mouku, mícháme metličkou a umícháme jemné těstíčko.
- Do mixeru vložíme avokádo se zbytkem ingrediencí a umixujeme na jemnou pomazánku.
- Vezmeme si malý hrnec, vlijeme větší množství oleje a rozpálíme ke smažení. Tofu máčíme do těstíčka, vložíme do oleje a po chvíli obrátíme. Smažíme do zlatova.
- Tofu klademe na avokádem pomazané tortilly, posypeme libovolnou zeleninou, zakápneme omáčkou sweet chilli, citronem, posypeme koriandrem a můžeme zamotat.
Můj tip:
Na obalování můžeme použít již marinované tofu, nebo si je sami namarinujeme v koření a sójové omáčce. Na Vánoce takto můžeme obalit tofu s mořskou řasou.