Kapustu zná asi každý dušenou s bramborem. Poslední dobou mám pocit, že kamkoliv kapustu přidám, nikdy tím nic nezkazím. Tentokrát skvěle zafungovala v kombinaci s celozrnnými těstovinami, pečenou dýní Hokaido a báječnými sušenými rajčátky. Těstoviny zdatně doplňují piniové oříšky a vůně bylinek, vše samozřejmě na olivovém oleji.
4-5 porcí
Doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
200 g celozrnných penne
½ dýně Hokaido
300 g kapusty /zelené listy nejlépe/
50 g sušených rajčat
2 malé červené cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 čl provensálských bylinek
sušené oregano
čerstvá bazalka
sůl
Návod:
- Dýni nakrájíme na menší kostky, zastříkneme olejem, posypeme provensálskými bylinkami a pečeme v předem na 170°C vyhřáté troubě asi 20 minut do zhnědnutí.
- Rajčata vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou.
- Těstoviny vložíme do vroucí vody a vaříme asi 6 minut. Poté necháme i s vodou v hrnci dojít. /Doba vaření však záleží na druhu těstovin./
- Cibuli nakrájenou na měsíčky vložíme na pánev s rozehřátým olejem a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, opět krátce orestujeme. Nakonec vložíme na kostky nakrájenou kapustu, kterou taktéž na oleji chvíli osmažíme.
- Podlijeme vodou z máčení rajčat a chvíli podusíme. Namočená rajčata nakrájíme na menší kousky, přidáme na pánev spolu s upečenou dýní a osolíme. Přidáme oregano, těstoviny, nasekanou bazalku a vše promícháme.
- Posypeme piniovými oříšky, které můžeme předem opražit na pánvi.
Můj tip:
Z bazalky, česneku, oleje a piniových oříšků můžeme udělat pesto, které nakonec vmícháme do těstovin. Do základu můžeme také přidat kousek nasekané chilli papričky.
Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging bdcabddefegffdek
over 2 years…..
Dnes jsem uvařila k večeři. Dle tipu jsem z čertvé bazalky, piniových oříšků udělala pesto. A je to skvělé! Můžeme se toho ujíst. A tříleťačka si již třikrát přidala. 😉
Děkuji, potěší že chutná i dětem. 🙂