Greenwayfood

by Petr Klíma

Tempeh po sečuánsku

, ,
Tempeh po sečuánsku

Jídla z jedné pánve mají v domácnosti vždy úspěch, hlavně takové jídlo nedá moc práce a jasmínovou rýží není co řešit. V tomto jídle se také naučíte, že perníkové koření, nutně nemusí končit v moučníku nebo cukroví, taková pěkně provoněná omáčka ve spojení se zeleninou a kvalitním fermentovaným sojovým polotovarem vás určitě osloví.

4 porce
doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
1 balení uzeného tempehu
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 mrkev
250 g žampionů
200 g mražených zelených fazolek
200 g sterilovaných baby kukuřiček
jarní cibulka
1 čl sekaného česneku
2 pl čerstvého zázvoru na nudličky
1 čl perníkového koření
1 čl mletého koriandru
1 čl chilli (není nutné)
6 – 8 pl sójové omáčky
300 ml vody
1 pl kukuřičného škrobu

DSC_7717-2

Návod:

  1. Do rozpáleného oleje vložíme zázvor a česnek. Zprudka orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, mrkev a restujeme asi 10 minut.
  2. Dále přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony, tempeh na kostky, polovinu cibulky na hrubší kousky, koření a opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, sójovou omáčkou, přidáme fazolky, kukuřičky a přivedeme k varu.
  3. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody. Dle potřeby znovu dochutíme sójovou omáčkou nebo solí. Na povrchu posypeme jarní cibulkou.

 

 

 

DSC_7803-2

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

1.12.2020

Share This