4 porce
Doba přípravy 30 minut.
Budeme potřebovat
200 g pšeničného bulguru
½ okurky
1 červená cibule
3 větší červené papriky
1 balení sušených švestek
1 čl tymiánu
svazek petrželky
svazek máty
mořská sůl
olivový olej
citrón
Návod:
- Bulgur zalijeme 2 násobným množstvím vroucí vody, osolíme a necháme pod pokličkou asi 20 minut dojít. Vysypeme do větší misky a necháme důkladně vychladnout.
- Papriky nakrájíme na kostky, zakápneme olejem, osolíme, posypeme tymiánem, promícháme a pečeme na 170° C asi 25 minut do zhnědnutí.
- Do bulguru přidáme najemno nakrájenou okurku, rozpůlené švestky, vychladnuté papriky, čerstvě nasekané bylinky, zakápneme olejem a citrónem, osolíme a promícháme.
- Servírujeme vychlazené.