Dnes si dáme pro změnu něco sladkého na zub, opět přichází recept ve které se skrývá výtečná Tsampa Pema. Jde o kokosové sušenky bez cukru, vkusně slazené mnou oblíbeným datlovým sirupem. Vážně neodolatelné a vláčné sušenky.
Počet porcí 10 větších sušenek
Doba přípravy: 40 minut
Budeme potřebovat:
220 g tsampy
50 g celozrnné špaldové mouky
50 g kvalitního bio kakaa
1 lžička prášku do pečiva
150 g povoleného kokosového tuku
180 g datlového sirupu
2 lžíce strouhaného bio kokosu
Návod:
-
Všechny suroviny vložíme do mísy, vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odstát.
-
Tvoříme libovolné sušenky, já těsto vyválel na pečicím papíře na 3 mm a vykrajoval kulatým vykrajovátkem, následně nazdobil razítkem.
-
Sušenky přeložíme na pekáč s pečícím papírem, pečeme na 160°C 12-14 minut, po upečení jsou ještě měkké, chladnutím pěkně dojdou, ale zůstanou vláčné.
Více zajímavých receptů z tsampy najdete zde.