V dubnu tohoto roku jsem se náhodně stal součástí redakce časopisu Apetit. Měl jsem tak možnost nakouknout, jak tento skvělý časopis vzniká. Kromě toho, že bylo velmi zajímavé si vyzkoušet, jak se na takovém časopisu pracuje, nadšeně jsem sbíral i nové informace ze světa food stylingu, včetně umění fotografie jídel, což nyní mohu využít na tomto blogu. Ne každý den se vám naskytne možnost pracovat po boku zkušených redaktorek, foodstylingové specialistky Mileny Wolfové, dekoratérky nebo třeba fotografa Marka Kučery, který se fotografii jídla dlouho věnuje. Vše dokumentují moje fotografie, všechny zúčastněné zde určitě najdete.
Hlavním úkolem našeho 5 členného týmu vybraných čtenářů bylo vytvořit pětichodové menu. Já jsem se nakonec zhostil přípravy dezertu. Rozhodl jsem se pro něco výjimečného, z výjimečných surovin, které nezná jen tak každý. A proto jsem sáhnul po chia semínkách. Vznikl báječný kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami.
Recept na chia pudink najdete zde.