Greenwayfood

by Petr Klíma

Špagety s tofu, olivami a vlašskými ořechy

, ,
Špagety s tofu, olivami a vlašskými ořechy

Taková rychlovka ze surovin, které by mohl mít doma každý, kdo často chodí do zdravé výživy. Tyto suroviny tam určitě najde, já je tam našel J. No a ořechů máme letos na rozdávání, pilně jsme na podzim sbírali, a proto je máme skoro ve všem. Vždyť jsou tak zdravé! 🙂

4 porce
doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
150 celozrnných špaget
1 ks uzeného tofu /180 g/
6 sušených rajčat
1/2 žluté papriky
1 větší žampion
200 g rajčatového pyré
oregano / provensálské koření
2 stroužky česneku
5 pl olivového oleje
hrst černých oliv
hrst oloupaných ořechů
čerstvá bazalka
sůl / barevný mletý pepř
lahůdkové droždí

DSC_6397    DSC_6708-2

Návod:

  1. Základ na těstoviny: na oleji dozlatova osmahneme na malé kostičky nakrájenou papriku a tofu s plátky oloupaného česneku. Po chvíli přidáme nakrájené ořechy, žampiony, olivy, nasekaná rajčátka (ta před přípravou zalijeme vroucí vodou a necháme asi 15 minut změknout). Opět chvíli restujeme.
  2. Dokončení omáčky: Zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Vodu z máčení rajčátek si ponecháme – kdyby byla omáčka příliš hustá, trochu této vody přilijeme, omáčku to dobře dochutí.
  3. Dokončení: Do vroucí osolené vody vložíme špagety a vaříme dle návodu. Scedíme a vložíme do hotové omáčky. Těstoviny nemusí být důkladně scezené, troška vody neuškodí, těstoviny hodně vody vypijí. Přidáme nasekanou bazalku, oregano a důkladně zamícháme.
  4. Na talíři posypeme zbytkem nasekaných ořechů a sušeným droždím.

DSC_6722    DSC_6730-2

 DSC_6735    DSC_6752-2

Můj tip:
Tyto těstoviny stráví cokoliv, přidejte klidně cuketu, lilek, cherry rajčátka nebo třeba kapary, možností je spousta.

DSC_6780-2

DSC_6782

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

7.2.2016

Share This