Greenwayfood

by Petr Klíma

Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Uvařené topinambury nechutnají za studena vůbec zle, dokazuje to tento salátek, kde je doplňuje výtečná tmavozelená čočka, která je do salátů jako stvořená.

Počet porcí 4
Doba přípravy
60 minut

Budeme potřebovat:
800 g topinamburů
1 hrstka sušených rajčat
70 g tmavozelené čočky
1/3 pórku
1 lžíce sušeného oregana
1 hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
mořská sůl
olivový olej
citronová šťáva

Návod:

  1. Topinambury oloupeme, nakrájíme na větší kousky, zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, osolíme a vaříme do měkka stejně jako brambory. Trvá to asi 30 minut, poté vychladíme.
  2. Rajčata zalijeme vroucí vodou, po 10 minutách vyjmeme a nakrájíme. Namočenou čočku uvaříme dle návodu, měla by být na skus, což je asi 7 minut varu. Vše také vychladíme.
  3. Do větší mísy s topinambury přisypeme čočku, rajčata, nakrájený pórek, oregano, utřený česnek, osolíme, zalijeme olejem, zastříkneme citronem, vše promícháme. Nakonec vmícháme nakrájenou bazalku.

 

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

10.9.2019

Share This