Greenwayfood

by Petr Klíma

Salát z řapíkatého celeru s hroznovým vínem a pekanovými ořechy

Salát z řapíkatého celeru s hroznovým vínem a pekanovými ořechy
Toto je lehce odlišná, ale zajímavá verze salátu s původním názvem Waldorf, tentokrát se sójovým jogurtem a pekanovými ořechy.

 4 porce
Doba přípravy 30 minut

 Budeme potřebovat
pár stonků řapíkatého celeru
1 mrkev
1 jablko
2 hrstky červených hroznů
2 hrstky zelených hroznů (může být pouze jeden z druhů)
1 hrst pekanových ořechů
5 pl sójového jogurtu
1 menší lžíce hořčice
mořská sůl

Návod:

  1. Celer, mrkev a jablko nakrájíme na drobné nudličky, přidáme rozčtvrcené hroznové víno a zlehka zamícháme.
  2. Přidáme nahrubo nasekané ořechy, jogurt, hořčici, mírně osolíme a celý salát zamícháme.

 Můj tip:
Tradičně se salát podává na listovém salátě. Doplnit bychom ho mohli rozinkami nebo nakrájenými sušenými datlemi.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

13.12.2015

Share This