Salát nemusí být vždy o čerstvé či syrové zelenině, někdy se dá vyzkoušet i něco jiného. Zdárným příkladem je tomu tento salát, který nám moc doma chutnal. Použil jsem do něj kousek zbylé cukety a hnědých žampionů, které velice rád kupuji. Navrch jsem opět použil veganský parmazán, který používám hlavně na saláty, nebo těstoviny.
2 porce
Doba přípravy 25 minut
Na povrch
1 menší cuketa
pár hnědých žampionů
olivový olej
1 stroužek česneku
mořská sůl
oregano
libovolný listový salát
pár vypeckovaných černých či zelených oliv
ocet balsamiko / já kupuji merlot/
Veganský parmazán:
(kešu, granulovaný česnek, lahůdkové droždí, sůl- vše rozmixovat/
Návod
- Na oleji v pánvi restujeme hrubší plátky cukety s žampiony. Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek, orestujeme, osolíme a posypeme oreganem.
- Vsypeme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme listový salát, olivy, přelijeme balsamikem a zamícháme. Dle potřeby dosolíme. Posypeme parmazánem.