Postupně přemýšlím o dalších receptech na kroužek vaření a protože nyní máme v pořadí výrobu polévky, tak jsem si vzpomněl na polévku, kterou mají děti v jídelně rádi. Frankfurtská polévka chutná mnoha dětem a já bych rád dětem ukázal že se dá uvařit i bez použití párků vyrobených z masa. Do této polévky jsem vybral jemné veganské párky od značky Salve natura s kterými mám letité zkušenosti, dokonce jsme je již použili i ve školní jídelně do bramborového guláše. Párky drží pěkně tvar a mají jemně pikantní chuť, polévka je moc dobrá, uvidíme jak bude dětem na kroužku chutnat. Přejděme tedy rovnou k receptu.
Suroviny:
1 cibule
4 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky uzené papriky
1 kostička zeleninového bujónu
3 středně velké brambory
3 rostlinné párky
1 stroužek česneku
sůl
majoránka
čerstvá petrželka
1 dcl rostlinné smetany
Návod:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, odstavíme přidáme mouku, papriku a opět pár sekund osmažíme.
2. Zalijme 1,2 l vody, přidáme bujon, osolíme, přivedeme k varu a pomalu vaříme (dle potřeby během vaření přidáme více vody, záleží jak je polévka hustá).
3. Párky nakrájíme na kolečka, osmahneme na pánvi na oleji dozlatova.
4. Jakmile jsou brambory měkké, vsypeme párky, přidáme utřený česnek, majoránku a opět asi minutku povaříme.
5. Zjemníme smetanou, dle potřeby dosolíme. Posypeme nasekanou petrželkou.
Tip: na mém instagramovém profilu najdete i video recept, který vám ukáže jak polévku udělat snadno krok po kroku.