Ředkvičky jsem doposud jedl pouze v salátu nebo na chlebu s pomazánkou. Poprvé jsem je zkusil podusit v asijském duchu a nedopadlo to vůbec zle. Navíc to trvalo jen chvíli a měl jsem na stole výtečný a lehoučký oběd pro dva.
2 porce
Doba přípravy 30 minut+ marinovaní tofu
Budeme potřebovat:
2 svazky červených ředkviček
1 svazek jarní cibulky
Hrst nesolených arašídů
2 stroužky česneku
1 chilli papričku
sójová omáčky
1 čl koření pěti vůní / může být perníkové/
loupaný sezam
Olivový olej
Marinované tofu:
1 tofu natural
1 stroužek česneku
1čl koření pěti vůní
1 čl kari koření
4 pl sójové máčky
1 pl olivového oleje
Příloha:
rýžové nudle nebo jasmínové nudle/ omáčka sweet chilli /
Návod:
- Tofu nakrájíme na menší kousky, vložíme do malé misky, přidáme zbytek surovin a necháme asi ½ hodiny marinovat.
- Ředkvičky rozkrojíme na ¼, větší spodní část cibulek na hrubší kousky a vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Asi po 2 minutách restování přidáme na plátky nakrájený česnek, chilli, arašídy a opět chvíli osmažíme. Nakonec přidáme koření, zalijeme sójovou omáčkou, posypeme sezamem a necháme krátce podusit.
- Na druhou pánev s olejem vložíme tofu a také z každé strany osmažíme dozlatova.
- Nudle vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Ihned scedíme a vše můžeme naservírovat na talíř. Posypeme sezamem a vrchními zbytky nakrájených jarních cibulek.