Greenwayfood

by Petr Klíma

Raw malinový cheesecake s kokosem

,
Raw malinový cheesecake s kokosem
Další varianta raw zákusku z kešu oříšků a malin

 10-12 porcí
Doba přípravy 50 minut
Tuhnutí několik hodin

Co budeme potřebovat:

Korpus:
130 g mandlí
4 pl nesířených rozinek
1 pl kokosového tuku
Kokosová vrstva
150 g kešu oříšků
4 pl kokosového tuku
5 pl strouhaného kokosu
kůra z 1 citrónu
šťáva z ½ citrónu
3 pl agáve sirupu
1 citrón
špetka soli
Malinová vrstva
250 g kešu oříšků
6 pl kokosového tuku
4-5 pl agáve sirupu
350 mražených malin
šťáva z ½ citrónu
5 pl šťávy z červené řepy /není nutné/
špetka soli

DSC_2038

Návod:

  1. Všechny kešu oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne.
  2. Suché suroviny na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem a rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy (já použil Ø15 cm), nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
  3. Suroviny na druhou vrstvu opět umixujeme, postupujeme stejně jako u bodu 2. Jen by hmota měla být co nejjemnější.
  4. Kešu vložíme opět do mixéru, přidáme šťávu z citronu, agáve, povolené maliny bez vody,  zalijeme rozpuštěným tukem a řepnou šťávou, opět rozmixujeme. Hmoty na sebe postupně vrstvíme.
  5. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc, před krájením posypeme kokosem nebo nahrubo nastrouhanou raw čokoládou.  Krájíme nejlépe nožem namočeným v horké vodě.

DSC_2081-2

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

27.12.2015

Share This