tento pokrm můžeme připravit v jakémkoliv ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin.
4 porce
doba přípravy 50 minut
Budeme potřebovat:
400g Quinoa
1ks menšího celeru
1ks menší řepy
2ks menší mrkve
3ks červené cibule
2 hrstky zelených oliv
1dcl olivového oleje
směs sušených bylin
čerstvá petrželka na posypání
sůl
Návod
- Quinou vaříme v osolené vodě do měkka po dobu asi 25 min. Odstavíme z plotny a necháme přikryté odležet. Pak necháme 15 minut v misce chladnout.
- Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na hrubší měsíčky, dáme na plech, zastříkneme olejem, posypeme bylinkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 170° asi 20 minut ( řepa může být mírně tvrdší).
- Hotovou zeleninu přisypeme do uvařené quinoi, přidáme olivy, nasekanou petrželku, osolíme a důkladně promícháme.
- Na talíři opět posypeme petrželkou nebo můžeme zakápnout olivovým olejem či citrónem.