Greenwayfood

by Petr Klíma

Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

,
Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami

tento pokrm můžeme připravit v jakémkoliv ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin.

 

4 porce

doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat:

400g Quinoa

1ks menšího celeru

1ks menší řepy

2ks menší mrkve

3ks červené cibule

2 hrstky zelených oliv

1dcl olivového oleje

směs sušených bylin

čerstvá petrželka na posypání

sůl

Návod

  1. Quinou vaříme v osolené vodě do měkka po dobu asi 25 min. Odstavíme z plotny a necháme přikryté odležet. Pak necháme 15 minut v misce chladnout.
  2. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na hrubší měsíčky, dáme na plech, zastříkneme olejem, posypeme bylinkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 170° asi 20 minut ( řepa může být mírně tvrdší).
  3. Hotovou zeleninu přisypeme do uvařené quinoi, přidáme olivy, nasekanou petrželku, osolíme a důkladně promícháme.
  4. Na talíři opět posypeme petrželkou nebo můžeme zakápnout olivovým olejem či citrónem.

 

 

Dovednosti

Zveřejněno

5.12.2015

Vložit komentář

Share This