Byly doby, kde jsem dělával falešný tataráček z vařených brambor. Nyní jsem si říkal, že vyzkouším něco nového a tak mě napadla kombinace pohanky a sojového masa. Musím říct, že se to docela povedlo, vyzkoušejte sami.
Počet porcí 8
Doba přípravy 50 minut
Budeme potřebovat:
80 g pohankových krup
50 g sojové drtě
1 lžička zeleninové bujonu
5 lžic sojové omáčky
1 lžíce sušeného česneku
½ dcl olivového oleje
½ na jemno nakrájené cibule
1 lžíce papriky
½ lžička chilli
1 utřený stroužek česneku
7 lžic kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
špetka mletého pepře
mořská sůl
petrželka nebo jarní cibulka na posyp
Návod:
- Pohanku a drť zalijeme vodou na povrch, přidáme bujón, přivedeme k a varu a pozvolna vaříme asi 12 minut, poté necháme ještě asi 10 minut pod pokličkou dojít. Scedíme, vsypme na malý pekáček, polijeme sojovou omáčkou, posypeme česnekem, polijeme trochou oleje, zamícháme a pečeme na 160° C asi 15 minut, dokud směs nezhnědne.
- Vychladlou směs vložíme do mixeru a nahrubo umeleme, dle potřeby přilijeme trochu vody, přendáme do misky. Přidáme zbytek surovin a zamícháme.
- Tataráček lze servírovat na sucho upečených topinkách potřeným česnekem.
Můj tip: před mixováním směsi můžete přidat jednu větší kyselou okurku.