Greenwayfood

by Petr Klíma

Petrželový salát se sušenými rajčátky a bazalkou

Petrželový salát se sušenými rajčátky a bazalkou

Kořenová petržel nemusí být nutně vařená pouze ve vývaru. Vyzkoušejte neobvyklý italsky laděný recept, který je plný vitamínů a minerálních látek, jenž vám pomůže rozšířit obzor ve vaší všední kuchyni.

Počet porcí 4
Doba přípravy
60 minut

Budeme potřebovat:
400 g petržele
50 g sušených rajčat
½ žluté papriky
3 lžíce jablečného octa /možný citron/
2-3 lžíce javorového sirupu
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
1 lžička mořské soli
malý svazek bazalky

Návod:

  1. Rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut namočené, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Do šťávy z máčení rajčat přidáme, ocet, sirup, olej, oregano, sůl a umícháme dresink.
  2. Nahrubo nastrouhanou petržel vložíme do mísy, přidáme na malé kousky nakrájenou papriku, přelijeme dresinkem, zamícháme, a vložíme na 20 minut do lednice uležet. Nakonec vsypeme nasekanou bazalku.

Můj tip:
salátu neuškodí stroužek česneku nebo kostičky bílého tofu.

 

 

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

22.9.2018

Share This