Kořenová petržel nemusí být nutně vařená pouze ve vývaru. Vyzkoušejte neobvyklý italsky laděný recept, který je plný vitamínů a minerálních látek, jenž vám pomůže rozšířit obzor ve vaší všední kuchyni.
Počet porcí 4
Doba přípravy 60 minut
Budeme potřebovat:
400 g petržele
50 g sušených rajčat
½ žluté papriky
3 lžíce jablečného octa /možný citron/
2-3 lžíce javorového sirupu
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
1 lžička mořské soli
malý svazek bazalky
Návod:
- Rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut namočené, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Do šťávy z máčení rajčat přidáme, ocet, sirup, olej, oregano, sůl a umícháme dresink.
- Nahrubo nastrouhanou petržel vložíme do mísy, přidáme na malé kousky nakrájenou papriku, přelijeme dresinkem, zamícháme, a vložíme na 20 minut do lednice uležet. Nakonec vsypeme nasekanou bazalku.
Můj tip:
salátu neuškodí stroužek česneku nebo kostičky bílého tofu.