Greenwayfood

by Petr Klíma

Valentýnská máslová srdíčka

Valentýnská máslová srdíčka

Na den sv. Valentýna, který se nám blíží, by bylo dobré vymyslet něco originálního a hlavně krásného. A proto jsem se opět rozhodl tento úkol vymyslet s dětmi doma i na kroužku vaření. Vytvořili jsme tyto krásně barevné sušenky, které potěší kohokoliv, koho máte rádi,...
Harissa hummus se sušenými rajčaty

Harissa hummus se sušenými rajčaty

Kořenící směs nebo spíše pikantní pasta Harissa se používá ve světě velice běžně, u nás se používá jenom zřídka. Koření je jemně pikantní a tak je dobře použitelné především v orientálních receptech. Sonnentor tuto směs zařadil mezi novinky v minulém roce a já od té...
Kroužek vaření- čerstvé ravioly s brokolicí

Kroužek vaření- čerstvé ravioly s brokolicí

Tak tohle byla teda jízda, čerstvá pasta na kroužku, děti si užili opět mnoho zábavy a vyzkoušeli něco, o čem jsem třeba já v jejich věku neměl vůbec páru. Vše začalo u nás doma testováním strojku na těstoviny KitchenAid, ze kterého vzešel tento recept a následně byl...
Reportáž k plánované změně stravovaní ve školách

Reportáž k plánované změně stravovaní ve školách

V minulém týdnu se u nás v jídelně zastavil štáb z televize Prima, který natočil hned několik záběrů do reportáže, která se týkala především plánovaných změn ve školním stravovaní, spojený s obnovou zastaralého spotřebního koše.  Spotřební koš obsahuje zbytečně velké...
Ravioly s brokolicí a ricottou

Ravioly s brokolicí a ricottou

Nedávno jsem pro děti doma uspořádal velkou premiéru v kuchyni, vytvořili jsme čerstvé těstoviny. Zprvu jsem zvolil ravioli, abychom si vyzkoušeli těstoviny s náplní. A jelikož nám všem chutná brokolice, tak volba surovin na náplně byla jasná. Navíc nám k tomu byl ku...