PK | Bře 10, 2024 |
Touto cestou, bych vás velice rád pozval na…. přednášku inspirovanou mými kuchařkami, zaměřenou na luštěniny a obiloviny včetně lahodné ochutnávky z nich. Akce proběhne ve čtvrtek 21.3 od 16:30 v Recall Centru v Sedmihorkách u Turnova v malebném srdci...
PK | Bře 9, 2024 |
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin .Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni:...
PK | Bře 8, 2024 |
Salát a nebo také výtečná příloha, která voní jarem. Skvělý recept nabitý chutí a vitamíny, jako stvořený na velikonoční stůl. V první řadě se pustíme do skvělého pesta z medvědího česneku, není na tom nic složitého, chce to jen pár klíčových surovin a dobrý mixer....
PK | Bře 7, 2024 |
Tak už se nám pomalu blíží jaro a s ním také nejvýznamnější křesťanské svátky roku, Velikonoce. A to si žádá pohlédnout se po nějakém nevšedním receptu, který bychom si mohli připravit. Co třeba vyzkoušet tyto placičky. Quinoa, ale také tsampa (pražená ječná mouka),...
PK | Bře 7, 2024 |
V tomto receptu přináším skvostné využití kořenící směsi na vejce Sonnentor, společně s mladými klíčky ředkviček. Právě na jaře, kdy nám po dlouhé zimě chybí vitamíny a čerstvá zelenina je v nedohlednu, je nejlepší čas nechat klíčit semínka v mladé micro klíčky, které...