Greenwayfood

by Petr Klíma

Ředkvičky a jiné ředkve…

Ředkvičky a jiné ředkve…

Za surovinu, která paří k favoritům studené kuchyně a k výrobě salátů především,bych určitě označil ředkvičku. Ředkvičky jsou zřejmě původem z Asie, avšak písemně jsou doloženy až ve Středomoří. Po staletí je konzumovali Egypťané, znali je již v roce 2780 př. n. l.,...
Kroužek vaření- kopřivy opět v akci

Kroužek vaření- kopřivy opět v akci

I na kroužku vaření jsem nemohl v tomto roce zapomenout na to, abychom s dětmi udělali něco z čerstvých jarních kopřiv. (Před rokem jsme z kopřiv dělali tyto nevšední slané muffiny.) K této příležitosti také pro kroužek vznikl i tento nevšední recept na kopřivové...
Kopřivové palačinky s medvědím žervé a cheddarem

Kopřivové palačinky s medvědím žervé a cheddarem

Tato jarní kombinace vás doslova učaruje, kopřivy, medvědí česnek (ten teď roste a prodává se skoro všude) a vitamíny nabité klíčky, to je to, co vaše tělo právě teď potřebuje. Ječná mouka obsažená v palačinkách je navíc jako stvořená do palačinkových těst, také...
Kurz sushi-Makro akademie

Kurz sushi-Makro akademie

Minulý týden, jsem se měl možnost zúčastnit kulinářského sushi kurzu s Jakubem Horákem v Makro akademii na pražský Stodůlkách.                                V akademii na kurzu jsem vlastně nikdy nebyl. Minulý rok jsem byl však do Makra pozván do dvou panelových...