Greenwayfood

by Petr Klíma

Kurz sushi-Makro akademie

Kurz sushi-Makro akademie

Minulý týden, jsem se měl možnost zúčastnit kulinářského sushi kurzu s Jakubem Horákem v Makro akademii na pražský Stodůlkách.                                V akademii na kurzu jsem vlastně nikdy nebyl. Minulý rok jsem byl však do Makra pozván do dvou panelových...
Kroužek vaření- CUPCAKY s mrkvičkami

Kroužek vaření- CUPCAKY s mrkvičkami

Na předvelikonočním kroužku vaření, na nás čekala velká výzva, pečení, zdobení a dekorování cupcaků. Děti jsem pro tuto příležitost opět pozval do velké kuchyně školní jídelny, kde jsou prostory pro takové výzvy lépe přizpůsobeny, navíc taková návštěva a zkušenost...
Kopřivová polévka s cizrnou

Kopřivová polévka s cizrnou

Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
Smetanové těstoviny s žampiony a špenátem

Smetanové těstoviny s žampiony a špenátem

Umami je vedle čtyř základních chutí, které všichni známe, pátou chutí. Název je odvozený z japonských slov umai (lahodný) a mi (chuť). Směs je takovým chameleonem mezi kořeními, který zvýrazňuje chuť všech druhů pokrmů, ať už polévek, omáček, masa nebo zeleniny. Já...
Kroužek vaření- bramboračka

Kroužek vaření- bramboračka

Děti u nás v jídelně mají rády určité druhy polévek. Jsou to především vývary, také mají rády rajskou, zelňačku, gulášovku, někteří boršč a možná pár dalších. Není jich však mnoho, dalo by se říct, že polovinu dětí polévky vůbec nezajímají, což je obrovská škoda, už...