PK | Bře 25, 2024 |
Minulý týden, jsem se měl možnost zúčastnit kulinářského sushi kurzu s Jakubem Horákem v Makro akademii na pražský Stodůlkách. V akademii na kurzu jsem vlastně nikdy nebyl. Minulý rok jsem byl však do Makra pozván do dvou panelových...
PK | Bře 24, 2024 |
Na předvelikonočním kroužku vaření, na nás čekala velká výzva, pečení, zdobení a dekorování cupcaků. Děti jsem pro tuto příležitost opět pozval do velké kuchyně školní jídelny, kde jsou prostory pro takové výzvy lépe přizpůsobeny, navíc taková návštěva a zkušenost...
PK | Bře 16, 2024 |
Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
PK | Bře 10, 2024 |
Umami je vedle čtyř základních chutí, které všichni známe, pátou chutí. Název je odvozený z japonských slov umai (lahodný) a mi (chuť). Směs je takovým chameleonem mezi kořeními, který zvýrazňuje chuť všech druhů pokrmů, ať už polévek, omáček, masa nebo zeleniny. Já...
PK | Bře 10, 2024 |
Děti u nás v jídelně mají rády určité druhy polévek. Jsou to především vývary, také mají rády rajskou, zelňačku, gulášovku, někteří boršč a možná pár dalších. Není jich však mnoho, dalo by se říct, že polovinu dětí polévky vůbec nezajímají, což je obrovská škoda, už...