PK | Dub 14, 2024 |
Z rozhovoru, který jsem si propůjčil od reportermagazin.cz velice děkuji šikovné autorce Kristině Komůrkové. _______________________________________________________________________________________________________________________________________ Ve školních jídelnách...
PK | Dub 11, 2024 |
Za surovinu, která paří k favoritům studené kuchyně a k výrobě salátů především,bych určitě označil ředkvičku. Ředkvičky jsou zřejmě původem z Asie, avšak písemně jsou doloženy až ve Středomoří. Po staletí je konzumovali Egypťané, znali je již v roce 2780 př. n. l.,...
PK | Dub 7, 2024 |
I na kroužku vaření jsem nemohl v tomto roce zapomenout na to, abychom s dětmi udělali něco z čerstvých jarních kopřiv. (Před rokem jsme z kopřiv dělali tyto nevšední slané muffiny.) K této příležitosti také pro kroužek vznikl i tento nevšední recept na kopřivové...
PK | Dub 4, 2024 |
Tato jarní kombinace vás doslova učaruje, kopřivy, medvědí česnek (ten teď roste a prodává se skoro všude) a vitamíny nabité klíčky, to je to, co vaše tělo právě teď potřebuje. Ječná mouka obsažená v palačinkách je navíc jako stvořená do palačinkových těst, také...
PK | Bře 25, 2024 |
Minulý týden, jsem se měl možnost zúčastnit kulinářského sushi kurzu s Jakubem Horákem v Makro akademii na pražský Stodůlkách. V akademii na kurzu jsem vlastně nikdy nebyl. Minulý rok jsem byl však do Makra pozván do dvou panelových...