Greenwayfood

by Petr Klíma

Opět jsme vařili na Biodožínkách

Opět jsme vařili na Biodožínkách

Rok se s rokem sešel a my jsme se měli opět možnost přemístit z naší základny dejvické restaurace do berounského údolíčka vesnice Nenačovic, abychom Vám na tradičních Biodožínkách předvedli svůj kuchařský um naživo. V nezměněné sestavě z minulého roku, jsme v 11 hodin...
Vločková květáková polévka

Vločková květáková polévka

Ne příliš často dělám polévky s obsahem lepku. Ne, že bych na lepek měl alergii, ale do restaurace chodí hodně lidí, kteří lepek nesnesou, takže polévky, které ho obsahují, na menu nezařazujeme. Naše polévky jsou často zahuštěné uvařenými bramborami, které vlastně...
Tofu žemlovka s hruškami,  vlašskými ořechy a zázvorem

Tofu žemlovka s hruškami, vlašskými ořechy a zázvorem

Zemlbába neboli žemlovka je recept, na který jsem se chystal už docela dlouho. Tak stejně dlouho jsem však přemýšlel, jak to udělat, aby byla jednak veganská, ale také něčím neobyčejná. Napověděly mi právě dozrávající hrušky i nedávná sklizeň ořechů. Tvaroh zde...
Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Uvařené topinambury nechutnají za studena vůbec zle, dokazuje to tento salátek, kde je doplňuje výtečná tmavozelená čočka, která je do salátů jako stvořená. Počet porcí 4 Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 800 g topinamburů 1 hrstka sušených rajčat 70 g...
Jak se křtily novinky z redakce Smart press ve Stromovce…

Jak se křtily novinky z redakce Smart press ve Stromovce…

V minulém týdnu jsme se s celou rodinou vydali do pražské Stromovky, přesně řečeno do kavárny Domeček (Domus Vitae) abychom v kruhu známých a novinářů vypustili do světa nové a překrásné tituly Nakladatelství Smart press, které spolu náramně souvisí a doplňují se.    ...