Greenwayfood

by Petr Klíma

Šťavnaté  bezlepkové marokánky

Šťavnaté bezlepkové marokánky

Marokánky se u nás doma dělaly vždy, toto je velice odlišná verze z kvalitních surovin, téměř bez cukru. V naší restauraci se po nich vždy zapráší, jsou prostě famózní a měkoučké… Doba přípravy 50 min. 50 malých mincí  Bešamel: 250 ml sójové smetany 150 ml sójového...
Linecké cukroví trochu jinak

Linecké cukroví trochu jinak

Jedno z hlavních cukroví, které nesmí chybět na vánočním stole. Vzhledem připomínající linecké pečivo, v celozrnném provedení, s voňavými mandlemi a citronovou kůrou. Budete se opět muset obrnit trpělivostí, těsto se trochu drolí, jakmile najdete správný grif půjde to...
Zeleninová miso polévka s kulatozrnnou rýží

Zeleninová miso polévka s kulatozrnnou rýží

Udělat velice zdravou tradiční miso polévku není žádná věda a myslím, že by ji měl co nejdříve každý vyzkoušet. Právě v těchto sychravých dnech může sloužit jako životabudič, který podpoří Vaši imunitu. Než však začneme, je potřeba pořídit ve zdravé výživě či...
Cibule kuchyňská…..

Cibule kuchyňská…..

Nejpravděpodobnějším původem odkud ,,velká perla´´ jak se jí také přezdívá, pochází (i když to není stoprocentně jisté) z Asie. Ve starověku jsou záznamy jak z Bible, starověkých tabulek Sumerů, nebo třeba z dávných počátků Indie, téměř vždy však ve spojení...
Indická rajčatová polévka s červenou čočkou

Indická rajčatová polévka s červenou čočkou

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla. A je tomu tak i u této jemně pikantní polévky, která vás určitě zahřeje nejen na těle. Moje velice oblíbená čočka, červené loupaná CELÁ, nechávám ji v hrnci pěkně dojít tak, aby v polévce byla trochu na skus. Vůbec u...