PK | Led 27, 2020 |
Jahodová sezona v plném proudu a to si žádá pár dobrejch receptů, co myslíte? A tak mi to nedalo vyzkoušet pro vás nějakou novinku v podobě skvělých bezlepkových knedlíků z neobvyklých, ale hlavně přirozených surovin. Počet porcí: 4-5 Doba přípravy 1 hodinu Budeme...
PK | Led 13, 2020 |
Ruku na srdce kukuřičná polévka není v našem kraji až tak obvyklá. Všeobecně s kukuřicí (kromě formy ve vodě vařeného klasu) v kuchyni až tak neexperimentujeme, což bychom měli trochu napravit. Připravil jsem si pro vás jednu polévku, která je populární v Anglii pod...
PK | Pro 15, 2019 |
Hnízda patří mezi cukroví, které dají dost práce, hlavně v případe, když si chcete vyrobit i vlastní podstavky. Chtěl bych upozornit, že kvůli použitým surovinám je vhodné, toto cukroví dělat těsně před vánoci (ideálně týden- 10 dní), aby se vám úly nekazily nebo...
PK | Pro 4, 2019 |
Nevím, jak moc mají tyto rohlíčky společné s Paříží, ale pro mě jsou neodolatelné stejně jako třeba pro turistu Eiffelovka. Jako dítě jsem je každé vánoce hltal po kvantech. Až letos jsem se odvážil k této veganské verzi. Nebylo to však úplně jednoduché, práce...
PK | Pro 4, 2019 |
Tuto staročeskou dobrotu jsem poprvé ochutnal při návštěvě berounských hrnčířských trhů a byl jsem vážně ohromen. Ihned jsem musel zjistit, o co se jedná a pustit se do receptu, který tento moučník přinejmenším přiblíží. Jeho historii a vznik jsem dohledal v...