Greenwayfood

by Petr Klíma

Pohankový tataráček

Pohankový tataráček

Byly doby, kde jsem dělával falešný tataráček z vařených brambor. Nyní jsem si říkal, že vyzkouším něco nového a tak mě napadla kombinace pohanky a sojového masa. Musím říct, že se to docela povedlo, vyzkoušejte sami. Počet porcí 8 Doba přípravy 50 minut Budeme...
Dětské těstoviny  s pečenými jahůdkami

Dětské těstoviny s pečenými jahůdkami

Zde je rychlý a chutný recept pro mlsné dětičky, které tak jako já nyní máte doma. je pravda že to není žádná vysoká gastronomie, každopádně budete překvapeni, jak je toto jídlo jednoduché a hlavně chutné. Tak šup pro jahody a pusťte se do toho. Počet porcí 2 Doba...
Salát z pečeného celeru v uzené paprice

Salát z pečeného celeru v uzené paprice

V mé první zeleninové kuchařce, která vyšla minulý podzim, jsem uveřejnil recept na polévku z pečeného celeru v uzené paprice. Polévka je jemná a má velice neobvyklou chuť. Ale co je mnohem lepší mňamka než tato polévka, je tento salát. Musím říct, že opravdu předčí i...
Polévka z pečeného celeru a česneku s rýží

Polévka z pečeného celeru a česneku s rýží

  Tuhle polévku, často zařazuji na jídelníček v pátek. Nevím proč, ale už to tak mám vžité, k dalším jídlům se prostě hodí. Také rád používám pečený česnek, většinou do krémových polévek. V tomto receptu, jsem česnek zkombinoval s celerem, aby v polévce byla...
Amarant- skvělá surovina, jak na něj!

Amarant- skvělá surovina, jak na něj!

Amarant neboli laskavec je pseudoobilovina (dvouděložná rostlina, která se neřadí mezi obilní trávy, ale používá se totožně) V minulosti byla tak jako třeba quinoa (merlík čilský), pěstována v jihoamerických koloniích Inků a Aztéků, pro její výživné zrno. Podobnost...