Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Tento salát by možná mohl působit nudně a stroze, ale není tomu tak. Je šťavnatý, vydatný, osvěžující, ale hlavně plný vitamínu, které jsou vždy k nezaplacení. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 120 g ječných krup 60 g červené čočky neloupané 250...
Miso KEDLUBNOVÁ polévka  s restovanými žampiony

Miso KEDLUBNOVÁ polévka s restovanými žampiony

1 Nová jarní inspirace s použitím hrachového misa od Kojibakers, o kterém jsme Vám psal v tomto článku. myslí že je fajn vyzkoušet rize japonsky produkt, vyráběný nedaleko prahy a z lokálních surovin. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 Budeme potřebovat: 1 větší kedlubna...
NEOBYČEJNÉ české MISO OD KOJIBAKERS

NEOBYČEJNÉ české MISO OD KOJIBAKERS

Dva kamarádi, Václav a Milan a jejich ojedinělý nápad. Vyrábět tradiční japonské suroviny v českých poměrech, trochu jinak a ze surovin, které nejsou v asijské kuchyni zas tak všední, prostě lokálně a hlavně bez chemie. Nedávno jsem přijal pozvání do místa, kde tyto...
Brokolicová polévka s žitnou zásmažkou  a sušenými rajčátky

Brokolicová polévka s žitnou zásmažkou a sušenými rajčátky

Včera jsem v Lidlu ukořistil hned několik bio produktů, včetně krásné čerstvé brokolice, která skončila v této rychlé, ale přitom báječné polévce. Je pravda, že u nás doma má brokolicová polévka vždy úspěch, dokonce i děti ji mají rádi. Vyzkoušejte tedy stejnou-...
Jáhly s cibulí a špenátem na kurkumě

Jáhly s cibulí a špenátem na kurkumě

Tento recept vám nedá moc práce, ale také na něj nebudete potřebovat kupu ingrediencí. Funguje jako samostatné lehké jídlo, avšak může sloužit i jako vhodná příloha k čemukoliv. Je více způsobu jak vařit jáhly. Pokud chceme dělat kaši, dezerty anebo jáhly třeba použít...