Greenwayfood

by Petr Klíma

Orientální rýže s pečenou petrželí a olivami

Orientální rýže s pečenou petrželí a olivami

Petržel se dá použít všemožně, do krémové polévky se sušenými rajčaty, syrová nastrouhaná do salátu v kombinaci s rozinkami nebo upečená s jemně pikantní rýží. Často si u nás v restauraci míchám svoje směsi koření a bylin a i proto jsou naše jídla tak originální, co...
Pohanková granola s kustovnicí

Pohanková granola s kustovnicí

Na  mém blogu najdete recept na výtečnou čokoládovou granolu se slunečnicí, kterou děláme už spoustu let a má vždy úspěch nejen ke snídani, výborné snídaně třeba cesty. Chtěl jsem však vyzkoušet i něco nového, udělat nějakou bezlepkovou verzi a to s pohankovými...
Křupavé polentové brambory s veganskými dresinky

Křupavé polentové brambory s veganskými dresinky

Dresinky k jídlu patří, o tom není pochyb, obzvláště když si uděláte salát nebo právě tyto zlaté a křupavé polentové brambůrky. A víte jak nato? Já se inspiroval receptem od Niegellou Lawson, recept lehce poupravil a vy si je musíte udělat také! Oloupané na čtvrtky...
Květákový mozeček s uzeným tofu

Květákový mozeček s uzeným tofu

Zajímavý tradiční český pokrm ve veganské verzi, kde typickou chuť a vůni vajec nahrazuje kombinace kmínu a kurkumy s černou solí. Skvělý jen tak posypaný pažitkou s celozrnným chlebíkem. 4 porce doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 menší cibule olivový olej 1...
Zpracování hrušek, aneb jak na jednoduchý hruškový kompot.

Zpracování hrušek, aneb jak na jednoduchý hruškový kompot.

Letošní rok opět svědčil jablíčkům, hruškám, ale také ořechům.  S příchodem podzimu, jsem se jízdou na kole poohlídnul, kde co roste. A tak jsme pravidelně vyráželi za sklizní plodů, které nám matka příroda připravila. Ořechu máme pěknou zásobu, jablíčka do štrúdlů či...