Greenwayfood

by Petr Klíma

Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Tak kopřivy už nějakou chvíli rostou! Ty krásný malý, mlaďoučký, tmavě zelený. Jedna z prvních průkopníků z říše bylin, které volně rostou skoro všude. S medvědím česnekem nám vždy dávají signál přicházejícího jara. Jejich využití v domácnosti je mnohostranné. Jak...
Ječné noky se špenátem

Ječné noky se špenátem

Nedávno jsem uveřejni výživný článek, jak využít v kuchyni ječné produkty, proto k tomu přikládám tento doplňující recept z ječných vloček. Totálně zelené noky se špenátem, možná trochu škoda že jsem nestihl na zelený čtvrtek.    Počet porcí Doba přípravy 25...
Dejme prostor ječmenu v kuchyni

Dejme prostor ječmenu v kuchyni

Ječmen setý je jediná z domestikovaných odrůd ječmene pěstovaná pro výživu. Tento druh patří mezi jednu z nejstarší a čtvrtou nejredukovatelnější obilovinu, její šlechtění a následné zařazení do jídelníčku začalo více jak před pěti tisíci lety. Mezi nejvýznamnější...
Veganské šátečky s marmeládou

Veganské šátečky s marmeládou

Touto cestou posílám další vlaštovku v podobě inspirace na velikonoční pečení. Udělal jsem pro vás nevšední tofu šátečky ve kterých hraje hlavní roli výtečná a velice zdravá kaše Tsampa z praženého ječmene. Možná si říkáte, kaše a šátečky, co je to za blbost? Vyvedu...
SLEVOVÝ KÓD na kaši Tsampu

SLEVOVÝ KÓD na kaši Tsampu

Věděli jste že právě nyní vrcholí sezona krvavých pomerančů? Domovem těchto neobvykle zbarvených citrusů je nedaleká Sicílie. Jeho chuť je o něco sladší než klasické pomeranče, především však obsahuje významní antioxidant Anthocyanin, který společně dalšími vitamíny...