Greenwayfood

by Petr Klíma

Zelená ředkvičková polévka

Zelená ředkvičková polévka

Farmářské trhy už nabízí hned několik typicky jarních druhů zeleniny, na které se nyní logicky zaměřuji. Připravil jsem pro vás několik receptů z chřestu, polévku,  svěží salát a brzy vám je naservíruji ještě jedno překvapení. Nyní můžete také na svém oblíbené stánku...
Sezamový ředkvičkový salát

Sezamový ředkvičkový salát

Další surovinou, které bez debat sluší sezam, jsou ředkve jakéhokoliv druhu. Já je nechal jen tak samotné s jarní cibulkou, každopádně je můžete smíchat s jakýmkoliv listovým salátem nebo okurkou, možností je prostě hodně. Na trhu u stánku Milana Jambora jsem vybral...
Mandlová bublanina  s jahodami, rebarborou a drobenkou

Mandlová bublanina s jahodami, rebarborou a drobenkou

Kombinace jahod a rebarbory bezpochyby patří do období přelomu května a června, na trhu na ně určitě v těchto dnech narazíte. No a proto je tu tento recept na velice šťavnatou a chutnou bublaninu. Kromě klasiky v surovinách narazíte na mandlovou mouku, která vaše...
Hlívová polévka s celerem

Hlívová polévka s celerem

Možná si řeknete, že polévku z hlívy ústřičné umí připravit každý. Já mám však pár triků, jak ji udělat trochu jinak a chuťově perfektní. K tomu stačí jen pár neobvyklých surovin, velice rád používám podomácku umletý červený pepř, není vůbec ostrý a je příjemně...
Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Těsně před velikonočními svátky, které se už vážně blíží, si rozmýšlíme co budeme připravovat a hledáme klasické, ale i nové zdravé recepty. Co třeba na Zelený čtvrtek místo špenátu udělat něco neobvyklého? Právě proto přicházím s tímto nevšedním receptem, který má...