Greenwayfood

by Petr Klíma

Italský salát s uzeným tempehem

Italský salát s uzeným tempehem

Javanská specialita tempeh z fermentovaných sójových bobů ve velice lahodném salátu. Opět je tu evergreen posledních týdnu v naší restauraci. Je to jednoduché a ingredience velice dostupné. Počet porcí 2 Doba přípravy 70 minut Budeme potřebovat: 1 balení uzeného...
Jarní salát s chřestem a tofu

Jarní salát s chřestem a tofu

Dostala se mi do rukou opět novinka kořenící směsi Sonnentor pod názvem Koření na vejce. Napadlo mě ji využít podobným způsobem tak, jako dělám nakládané tofu v naší restauraci, takto naložené tofu se solí a bylinkami chutná o dost lépe a dál znamenitě slouží na...
Chřestový krém s jáhlami

Chřestový krém s jáhlami

Kdo nyní zavítá na farmářské trhy, které jsou konečně v plném proudu, tak by neměl zapomenout koupit svazek českého bílého chřestu na stánku Český chřest, jak jinak než z Hostína u Vojkovic. Já vždy začínám chřestovou sezonu výtečným krémem, který je opět tak trochu...
Za´atar kedlubnový salát s uzeným tofu

Za´atar kedlubnový salát s uzeným tofu

Na středním východě na kořenící směs Za´atar nedají dopustit. Já ji kupuji v malém arabském obchůdku v Dejvicích, kde vám milá paní koření naváží, přesně kolik si přejete. Všeobecně si vyznavači tohoto koření míchají směs sami, většinou se skládá ze sušeného tymiánu...
Středomořský zelný salát

Středomořský zelný salát

Asi znáte různé druhy zelných salátů, já mám hodně oblíbený třeba s koprem nebo mrkví, to jsou osvědčené kombinace. Rád u těchto salátů zelí nasolím, také pomačkám, aby změklo a pustilo trochu šťávu. Někdy však zelí nemačkám, především proto, aby salát vypadal stále...