Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření 2024 3/4

Kroužek vaření 2024 3/4

Máme za sebou další lekce kroužku vaření, jak je tomu již tradicí, přidávám malý foto report včetně receptů, které můžete doma ihned vyzkoušet. Na třetí lekci se děti měly možnost naučit udělat tak trochu jinou boloňskou omáčku. Tu tvořila kromě tradiční kořenové...
Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou

Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou

Další inspirací, kterou jsem pro vás vybral ze své sbírky kuchařek je recept na polévku mikrobioložky a odbornice na výživu  Ivany Stenzlové z knihy Dej tělu šanci. V její první publikaci (nyní má i druhou Šance pro ženu 40+) podává vysvětlení funkčního metabolismu a...
HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

Letos jsem si u našich na chalupě na Vysočině solidně zahoubařil, každý den jsme chodili s plným košíkem, asi po hodině chození. Nacházeli jsme houby různé, sušilo se, dusilo nebo přímo spotřebovalo do polévky nebo na toasty. Nedalo mi to a hned jsem musel vytvořit...
Kroužek vaření 2024 1/2

Kroužek vaření 2024 1/2

Po krásných letních prázdninách jsme opět s dětmi z Hanspaulky vkročili do nové, již třetí sezony školního kroužku vaření. Tímto prvním článkem a fotkou výše vám chci představit staré (zkušené) i nové žáky, jež v tomto roce měly to štěstí, že se mohly stát součástí...
Podzimní rajčatový salát s pohankou

Podzimní rajčatový salát s pohankou

  V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná rajčaty,...