Greenwayfood

by Petr Klíma

Krémová polévka z pečeného celeru a česneku

Krémová polévka z pečeného celeru a česneku

Počet porcí 5 Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 1 paličku česneku (asi 7 stroužků) 450 g oloupaného celeru 1 lžička provensálských bylinek panenský olivový olej 1 cibule 3 lžíce jáhel 1 menší brambory /80g/ 2 lžíce citronové šťávy špetka mletého muškátu mořská...
Podzimní přání novým knihám

Podzimní přání novým knihám

Stává se krásnou tradicí, že se vždy v podzimním čase scházíme s autory z nakladatelství Smart Press nad knihami vydanými během uplynulého roku. Napoledy jsme se setkali v podobném čase v rotundě Šternberského paláce na Pražském hradě, kde jsem měl příležitost hostům...
Jak jsme pekli svatomartinské ořechové rohlíčky ve škole

Jak jsme pekli svatomartinské ořechové rohlíčky ve škole

Při vybírání receptů na společné vaření a pečení s dětmi, se vždy snažím držet určitých pravidel. Především by připravovaný pokrm měl být pokud možno sezonní, zdravý, ojedinělý nebo spojený s určitou tradicí a obdobím ve kterém se zrovna nacházíme (v tradicích a...
První měsíc na škole úspěšně za námi….

První měsíc na škole úspěšně za námi….

rád bych se s Vámi opět zpětně podělil o tom, co se za uplynulých pár týdnů připravovalo pro naše děti ve školní jídelně. Nechci však, aby to vypadalo, že se chci chlubit cizím peřím, jídelna má nespočet osvědčeně zabydlených jídel, které se tu několik let pravidelně...
Špaldové martinské rohlíčky

Špaldové martinské rohlíčky

Svatého Martina letos oslavíme několikrát, jak doma, v jídelně, tak i s dětmi na pravidelném úterním kroužku. Pro tuto příležitost jsem vytvořil originální recept na klasické svatomartinské rohlíčky. Hlavním partnerem se mi pro tuto událost stal český producent...