Greenwayfood

by Petr Klíma

Odstartovali jsme druhé pololetí kroužku

Odstartovali jsme druhé pololetí kroužku

Tento týden v úterý, přesně v den vysvědčení, jsme odstartovali druhé pololetí našeho pohodového kulinářského kroužku na ZŠ Hanspaulka. Přivítali jsme hned 7 nových členů, Adélku, Elišku, Emu, Karličku, Matěje, Vojtu a Vildu. Dost dětí chybělo jelikož byly na horách,...
Jak se dětem dařily špaldové muffiny

Jak se dětem dařily špaldové muffiny

V úterý jsme s dětmi ukončili první poletí našeho kulinářského kroužku pečením čokoládových muffinů, na které se všichni náramně těšili. Pro tuto příležitost jsem vybral tento chutný recept, u kterého děti měly možnost použít mnoho kvalitních bio surovin z firmy...
Špaldové muffiny s čokoládou

Špaldové muffiny s čokoládou

Nedávno jsem na Instagramu slíbil, že vám na blog nasdílím recept, na velice chutné a hlavně jednoduché kakaové muffiny. Tento recept, který mimo jiné existuje i ve video podobě,  jsem jsem si zapůjčil v rámci spolupráce s firmou Probio, která podporuje moje vaření s...
Kroužek zaměřený na rizota

Kroužek zaměřený na rizota

Po novém roce jsme se s dětmi opět vrátili zpět do útulné školní kuchyňky, abychom odstartovali další, v pořadí již osmý kroužek vaření tohoto školního roku. Opět byl téměř plný počet dětí, jde vidět, že se nám nemoci zatím vyhýbají, většinou chybí jen jeden účastník,...
Velké perníčkopečení

Velké perníčkopečení

Blíží se nám konec roku, dětem ve škole i nám začnou krásné vánoční prázdniny, a i proto jsem ještě předtím než vše vypukne, uspořádal poslední předvánoční kroužek vaření. A nebylo by to pravé ořechové, kdyby setkání s dětmi nebylo zaměření právě na Vánoce.   ...