PK | Bře 3, 2023 |
Řadu let používám do asijských jídel oblíbenou směs koření, která se nazývá koření pěti vůní , které má původ z daleké Číny. Nebylo vždy jednoduché toto koření sehnat, až do dnešního dne, kdy na trh přichází s touto novinkou v sortimentu Sonnentor a jak jinak než v...
PK | Bře 3, 2023 |
Před pár dny se nám dle mého názoru podařilo posunout hranice školního stravovaní. Dokázali jsme proměnit jídelnu ZŠ na Hanspaulce v restauraci, což byl také jeden z mých cílů a snů, když jsem do školy nastupoval. Pozvali jsme rodiče a přátelé školy na večeři, aby...
PK | Bře 3, 2023 |
Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...
PK | Úno 21, 2023 |
V úterý se děti z kroužku měly možnost naladit na japonskou vlnu. Naposledy jsem jim slíbil, že budeme dělat sushi a tak se také stalo. Byl jsem překvapen, že téměř všechny děti už sushi ochutnaly, některé je už také doma zkoušely, proto nebylo zas tak těžké vysvětlit...
PK | Úno 4, 2023 |
Petržel či pastinák je dle mého názoru nedostatečně využívanou surovinou v našich kuchyních. Já sám jsem v minulosti vytvořil hned několik zajímavých receptů, saláty, polévky a řadu dalších nevšedních pokrmů. Pečená petržel je pro mě běžnou záležitostí, tento recept...