PK | Bře 30, 2023 |
O Velikonocích se kromě mnoha jiných událostí vzpomíná i na jeden méně známý příběh. Jidáš, jeden z 12 původních apoštolů, zradil za třicet stříbrných Ježíše a umožnil tak jeho zatčení. Proto tvar tradičního pečiva- jidášů symbolizuje provaz, na kterém se pak Jidáš ze...
PK | Bře 19, 2023 |
Suroviny: 100 g mouka pšeničná bílá hladká 120 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá sůl mořská jemná 100 g uzeného tempehu 100 g mladých kopřiv nebo listového špenátu 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva 100 g sýr gouda 2 ks vejce 200 ml podmáslí hrst naťové petržele...
PK | Bře 18, 2023 |
Opět se mi vkusně podařilo zvolit klíčovou surovinu do receptu na kroužku vaření a představit tak touto cestou dětem mladé jarní kopřivy, které nyní rostou skoro všude. Vybral jsem zajímavý recept na slané kopřivové muffiny z dílny Probio, která nás pravidelně...
PK | Bře 6, 2023 |
Na posledním kroužku jsem s dětmi opět dali do chodu všechny trouby školní kuchyně. V hlavní roli byla celozrnná ječná mouka, ze které děti tentokrát vykouzlily slané krekry. (Recept zde ) K sušenkám děti měly mimo to na výběr vyrobit několik zajímavých pomazánek, z...
PK | Bře 5, 2023 |
Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...