Greenwayfood

by Petr Klíma

Lyonské brambory

Lyonské brambory

Tento recept jsem doslova dovez z mého působení na britských ostrovech, od té doby se stal evergreenem naší dejvické restaurace, každý kdo k nám chodí zná tyto Lyonské brambory, které zde připravujeme. Počet porcí 4 přílohové Doba přípravy: 60 minut Budeme potřebovat:...
Harissa kimchi

Harissa kimchi

Možná si řeknete co je to za hloupost dělat kimchi s kořením, které do klasického receptu nepatří, ale měl jsem k dispozici zajímavou směs koření HARRISA a tak jsem se pokusil je využít právě v tomto receptu k nakládané zeleniny, kterou si doma dělám velice rád....
Kroužek vaření 2024 5/6

Kroužek vaření 2024 5/6

Opět jsme se s dětmi sešli v cvičných kuchyňkách, abychom zdokonalili naše kulinářské dovednosti a já posílám pár slov a recepty k vyzkoušení. Na páté lekci se děti měly možnost naučit uvařit trochu jinou polévku z květáku. Květák do polévky děti upekly s nevšedním...
Perníčky z žitné výražkové mouky

Perníčky z žitné výražkové mouky

​ Abych pravdu řekl, tak jsem nikdy nepekl žitné perníčky, většinou jsem používal špaldovou mouku, takže tohle byla letošní premiéra. Tento recept jsem si vybral v rámci spolupráce s firmou Probio, která má dle mého názoru mouky nejlepší kvality na českém trhu. Probio...
Františkánský klášter v Hájku

Františkánský klášter v Hájku

Včerejší sluneční avšak mrazivé ráno bylo jako stvořené vyrazit někam za poznáním. Já už plán samozřejmě měl daný, polední dny jsem se velice těšil na komentovanou prohlídku klášteru Hájek, který je nedaleko našeho domu (svižnou chůzí asi 20 minut). Návštěvu...