Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření 2025/8

Kroužek vaření 2025/8

Vždy když ve školní jídelně na Hanspaulce zařadíme na jídelní lístek bramboráčky, tak si toto jídlo najde mnoho strávníků. A i proto mě toto klasické české jídlo inspirovalo zařadit na program našeho kroužku vaření. Vězte že strouhání brambor bylo pro děti docela...
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...
Kroužek vaření 2024/ 7

Kroužek vaření 2024/ 7

Poslední kroužek vaření tohoto kalendářního roku na ZŠ Hanspaulka byl jak je již tradicí ve znamení pečení perníčků ve velké školní kuchyni. A nebyly to ledajaké perníčky, ty naše byly z žitné vejražkové mouky Probio . Děti si to náramně užily, vytvořily spoustu...
Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Křen k zimě tak nějak patří, pojďme ho pro změnu vyzkoušet v polévce. Pamatuji se, když jsme na zahradě mívali trs křenových listů, no a když přišlo třeba na křenovou omáčku, tak šel do akce rýč, a nebylo vždy úplně lehké ho ze země dostat. Obzvláště když už...
Lyonské brambory

Lyonské brambory

Tento recept jsem doslova dovez z mého působení na britských ostrovech, od té doby se stal evergreenem naší dejvické restaurace, každý kdo k nám chodí zná tyto Lyonské brambory, které zde připravujeme. Počet porcí 4 přílohové Doba přípravy: 60 minut Budeme potřebovat:...