PK | Kvě 7, 2023 |
Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto...
PK | Dub 16, 2023 |
Nedávno jsem dětem v jídelně na jídelníček zařadil tyto úžasné letní zeleninové závitky Nem cuốn (gỏi cuốn). Byla to opět velká výzva, nikdy jsem takové množství závitků vlastně nedělal, navíc zde visela otázka, budou něco takové děti jíst? Za mě to dopadlo velice...
PK | Dub 16, 2023 |
Máme za sebou již patnáctý kroužek vaření, tentokrát zaměřený na čerstvou asijskou kuchyni v podobě letních závitků. Čerstvé nesmažené letní závitky Nem cuốn (gỏi cuốn) jsou vkusnou formou, jak si připravit čerstvou zeleninu jinak než prostřednictvím salátu. A i proto...
PK | Dub 14, 2023 |
...
PK | Dub 4, 2023 |
Podobně jako před Vánocemi jsem děti z kroužku pozval na velké předvelikonoční pečení tradičních jidášů do naší školní kuchyně. Když jsem dětem oznámil kde budeme vařit, tak byly nadšené a ani tomu nemohly uvěřit, někteří už tuto zkušenost měly za sebou, pro některé...